Зарежда Събития

Ритрийт в Тишина

„В тишината се съдържа цялата Истина на Творението“, Сал Ракели

 

Пребиваването в тишина е един от най-дълбоките и силни методи за личностна трансформация в настоящия момент. Помага ни да съхраним енергията, която обичайно губим в разговори и ненужни действия – като я използваме за духовни цели.

В ежедневието сме постоянно заливани с огромен обем ненужна информация, вниманието ни е постоянно насочвано навън, към материалния свят, на който се оказваме пленници.

Същевременно контакта с природата пречиства сетивата и успокоява ума. Колкото по-малко мисли има в него, толкова по-радостни, свободни и удовлетворени се чувстваме.

Вътрешната тишина е извор на хармония и равновесие – установим ли се трайно в тях, цялостната ни същност се обновява: емоционалното тяло укрепва, умът ни става спокоен и ведър, създаваме пространство за преосмисляне на важни въпроси, отношения и ситуации, и на живота си като цяло.

През тази седмица ще се оставим да бъдем водени от интуицията, като правим това, което чувстваме отвътре. Ще има ежедневни йога-практики, медитация с пеещи купи, разходки в планината, време за творчество и възможност за градинарство – в които участието е по желание.

През останалото време сте свободни да четете, пишете и съзерцавате… в тишина!

Храната е изцяло растителна (без животински продукти), приготвена на принципа на Еволюционното хранене – едновременно пречистваща и балансираща. Храненето е бавно и с осъзнаване, изразявайки по този начин фини аспекти на съществуването.

*С цел поддържане на чиста енергийна среда, не се допуска употребата на алкохол и цигари от участниците, включително извън пределите на Ведика!

Ползването на телефони и други устройства е ограничено до 1 час дневно, основно за текстови съобщения! По този начин се насърчава откъсването от ежедневни фактори, свеждайки до минимум потока несъществена информация, който достига до нас несъзнателно, и обременява както съзнанието, така и подсъзнанието ни.


Такса за участие:

Вариант 1. При настаняване в обща спалня в ц-р Ведика, с 3 бани и WC – (8 легла, само жени): 510 лв.

Вариант 2. При настаняване в двойна стая (със самостоятелни баня и WC), при двама споделящи: 570 лв.

Вариант 3. При единично настаняване в стая със самостоятелни баня и WC: 630 лв.

* Таксата включва храна, спане и всички практики!  Не включва транспорт до с. Ковачевица!

08 юли
събота @ 11:30 am - 11:30 am

Details

  • Start:
    юли 08 @ 11:30 am
  • End:
    юли 14 @ 11:30 am

Organizer

Venue

No Comments

Give a Reply