Зарежда Събития

ПРОЛЕТНО ПРЕЧИСТВАНЕ

Пролетното пречистване, още познато като пролетен детокс обикновено се свързва с драстични мерки като изпразване на червата с английска сол, клизми с кафе и строги диети на гладуване и постене. Това изисква силна воля и често води до мъчителни преживявания на лишения и съпротива.

При тези драстични мерки на принудително изчистване тялото не прави разлика между токсините и полезните минерали/микроелементи и изпразва цялото съдържание на червото, включително и полезните бактерии и минерали. В следствие на това се изискват време и усилия то отново да запълни депата от полезни вещества.

Discreto е понятие от древността и средновековието, и е свързано с правилния баланс във всичко, включително и в храненето ни.

 • Храната трябва да е вкусна и да носи радост на приемащия я, защото само едно щастливо сърце може да служи на Бога по правилния начин.
 • Храната трябва да води хората към хармония с Космоса. Ето защо има смисъл да хармонизираме живота си със сезоните, също и по отношение на храненето.

Пролетното подсилване на организма с растения и билки, появяващи се точно тогава, когато сме в период на пренастройка, са благословия за нас и могат по нежен и естествен път да ни донесат нови жизнени сили. Освен това този начин на хранене може да бъде дълготрайно интегриран в живота ни, така че да не се налага целенасочено и периодично да детоксикираме, а можем  да поддържаме едно постоянно състояние на равновесие.

Ненапразно се казва, че пациентът трябва да бъде свой собствен лекар: само ако има желание да бъде здрав, ако се чувства в единство със себе си и с Космоса, медицината може да му помогне.

Каним ви на едно билково-кулинарно пролетно събитие, в което ще хармонизираме душата и тялото чрез даровете на Природата.

 

Какво ви очаква:

– Ще събираме билки и растения, които имат отношение към нашите отделителни органи – черен дроб, бъбреци и кожа. Ще съставим билкова смес за подсилване и прочистване на организма. Ще разгледаме всяко растение поотделно и как то си взаимодейства с другите в една смес. Ако не знаете как се прави билкова смес за чай, тук ще научите правилата за комбиниране на растения и тяхната пропорция.

– Събраните билки ще преработваме в храна, смутита и пресни сокове. Ще ви запознаем с Космософията и нейното предложение за хармонично и изпълнено с любов хранене.

– Ще работим с различни методи за прочистване на черния дроб, и освен билките и храната, ще има повивания, минерални бани и движенческа терапия.

– Ще разберем как можем да детоксикираме през кожата като приложим самомасаж, сухо четкане и ще направим масло от бреза, което стимулира процеса.

– Ще ви разкажем как сами можете да планирате и организирате дните за пречистване на тялото, така че намеренията ви да са осъщестествими и да не водят до разочарование от поставени и неизпълнени цели.

– Ще има терапевтичен поход в гората, в който всеки да потърси отговор на някакъв личен въпрос, да се подготви за преходен момент от живота си (нова работа, брак, преместване, раздяла от връзка и т.н.) или да преодолее криза, в която се намира в момента.

– Освен това ще се къпем в горската енергия, с така наречените горски бани.

В нашето събитие ще поемем по пътя на регулативната медицина, нежна и недрастична, различна от тази на прахчета и таблетки. Медицина, която да не е изключение и фаза от живота ни, а интегративна част от него.

* С цел поддържане на чиста енергийна среда, в център Ведика не е позволено използване на цигари, алкохол и опиати.

В събитието ще ви водят:

Лора Николова – природен и билков педагог. Тя провежда живи събития с възрастни и деца в Природата и организира билкови семинари и работилници, както на живо, така и онлайн. Лора възприема растенията като одухотворени същества, които според своята същност имат различно влияние върху нас хората. Нейният подход е да учи хората как да подпомагат здравето си, отколкото да се борят с болестите, така че да подобрят начина си на живот, за да не се разболяват в бъдеще. Тя е възпитаник на немската школа по натуропатия/ фитотерапия и е сертифициран природен педагог.

Юлия Савова – дългогодишен йога-преподавател, с подчертан интерес към енергийните процеси на Земята в момента, разкриващи нови хоризонти за връзка с растенията и фините аспекти на живота.

 

Стойност на обмена:

 • 355 лв. при настаняване в двойна стая със самостоятелни баня и wc, при двама споделящи
 • 395 лв. в единична стая със самостоятелни баня и wc

Стойността на обмена включва нощувка, материали от семинара, здравословна храна и всички практики, лекции и работилници.

Записването става чрез заплащане на авансова сума от 150 лв. по банков път, както следва:

ЕТ Йога Лайф, BG97STSA93000019705252, ДСК банк

Основание: Пролетно пречистване

Семинарът ще се проведе при минимум 8 записали се човека.

 

За контакт с нас:

0876 17 91 97 – Лора

0889 66 77 80 – Юлия

16 май 2024
четвъртък @ 12:30 am - 11:30 am

Details

 • Start:
  16 май 2024 @ 12:30 am
 • End:
  19 май 2024 @ 11:30 am
 • Event Category

Organizer

Лора Николова @ Небесно синьо

Venue

No Comments

Give a Reply