Loading Events

Билкови извлеци, Горски бани и Йога

Растенията правят света ни красив! Без техните великолепни цветове, форми и аромати всичко би било сиво, безжизнено и монотонно. Едва ли ще има хора, които да не се съгласят с това, че растенията и природата като цяло ни действат положително.
Престоят сред природата и знанието за използването на лечебните сили на растенията са отлична предпоставка за възстановяване и запазване на здравето! А то може да се постигне когато човек поеме контрола и отговорността за собственото си (благо)състояние и активно се ангажира в процеса.

В това събитие бихме искали да комбинираме именно това – интензивен престой сред Природата, свързан с упражнения за активиране на сетивата с работилници, в които ароматите и лечебните свойства на растенията са във фокус. В тези работилници ще тематизираме забравени лечебни тинктури, които използват БЕЗалкохолна база за екстрахиране на растителните вещества.

Алкохолът необратимо денатурира молекулярните структури на протеините, нуклеиновите киселини и полизахаридите. В резултат на това тези вещества губят първоначалната си сила. Според антропософията алкохолът запазва активните съставки в растенията, но унищожава тяхната жизненост.

В този Природен Ритрийт ще научите:

 • Кои са различните видове билкови препарати: запарка, пресен сок, лечебна храна, стрити на прах билки, прясно изцеден сок, тинктури, териаци, лечебно вино и др.
 • Какво е тинктура и как се приготвя
 • Базисно знание за приготвяне, съхранение, дозиране и комбиниране на безалкохолни тинктури. Предимствата на безалкохолните тинктури.
 • Как се приготвят извлеци в
  – пепел
  – лечебна глина
  – сол
  – мед и оцет

Ще се насладите също на сутрешни йога практики и разходки в гората, посветени на визуалните, хаптичните, аудитивните и олфакторните сетива.

Те включват:

Ден на различната перспектива, в който ще гледаме с ръцете, ще се поставим в позицията на пчелите и ще обърнем гората с главата надолу.

Ден на природното изкуство. Landart е начин хората да се докоснат до природата, да осъзнаят естествено съществуващото богатство от цветове, форми, структури… за да ги почувстват.

Ден посветен на тайнствата на растенията. Разпознай ароматите . Един по-различен начин на общуване с растенията.

Природата винаги ни докосва, тя преобразява себе си и нас!
Самият престой сред Природата има лечебна сила. Билките и техните изцелителни свойства са просто допълнение към него.

 

В семинара ще ви водят:

Лора Николова – природен и билков педагог. Тя провежда живи събития с възрастни и деца в Природата и организира билкови семинари и работилници, както на живо, така и онлайн. Тя възприема растенията като одухотворени същества, които според своята същност имат различно влияние върху нас хората. Нейният подход е да учи хората как да подпомагат здравето си, отколкото да се борят с болестите, така че да подобрят начина си на живот, за да не се разболяват в бъдеще. Тя е възпитаник на немската школа по натуропатия/ фитотерапия и е сертифициран природен педагог.

Юлия Савова – дългогодишен йога-преподавател, с подчертан интерес към енергийните процеси на Земята в момента, разкриващи нови хоризонти за връзка с растенията и фините аспекти на живота.

 

Стойност на обмена: 355 лв /при настаняване в двойна стая със самостоятелни баня и wc/ или 395 лв в единична стая.

Същия включва настаняване, материали от семинара, здравословна храна и всички практики, лекции и работилници.

Записването за семинара се извършва със заплащане на авансова сума от 150 лв. по банков път на името на ЕТ Йога Лайф, BG97STSA93000019705252, ДСК БАНК
ОСНОВАНИЕ: РИТРИЙТ БИЛКИ

Семинарът ще се проведе при минимум 8 записали се човека.

За контакт с нас:
0876 17 91 97 – Лора
0889 66 77 80 – Юлия

07 юни 2023
сряда @ 6:00 pm - 11:00 am

Details

 • Start:
  07 юни 2023 @ 6:00 pm
 • End:
  11 юни 2023 @ 11:00 am
 • Event Category

Organizer

Лора Николова @ Небесно синьо

Venue

No Comments

Give a Reply