Храна и здраве

Според източната философия, храната която приемаме, определя качеството на живота ни и е пряко свързана със здравето. Колкото по-естествена и натурална, толкова по-лесно усвояема за организма е тя, без да затруднява храносмилането, и така съхранената енергия се използва за духовни цели.

Във Ведика сме ръководени от основния принцип на ненасилие и храната, която приготвяме, е лакто-вегетарианска или веган, според предпочитанията на посетителите. Следваме основни принципи на здравословното хранене, включително Аюрведа, Български традиционни, и други любими и обичани рецепти, при които се запазват по-фините качества на храната, въздействащи положително на човешкото съзнание.

Аюрведа кухня

Аюрведичната храна има пречистващи и лечебни свойства, което я прави предпочитана за духовно-практикуващите, чийто стремеж е да поддържат тялото си чисто и в добро здраве. Когато тези два фактора са налице, тяхната практика е много по-лесна и подкрепяща процесите на личностна трансформация, през които преминават. Продуктите, които използваме във Ведика са екологично чисти, набавени от частни стопанства и производители в района.

Кремена Радулова

За превръщането им във вкусни ястия се грижи Кремена Радулова, която го прави с много любов и отдаденост. Креативната й природа се проявява в невероятни комбинации на сезонните и местни продукти, които подхранват не само тялото, но и душата.

Повече информация за творенията на Крем можете да намерите в нейната страничка Ин и Ям.

Искате аюрведа храна за Вашето събитие?