Зарежда Събития

Йога и Kулинарна Tворилница за хора с онкологична диагноза

Целта на събитието е да подкрепи хора, готови за трансформация в стила си на живот по отношение на готвене, хранене, йога практика и лично осъзнаване, водещи до изцеление.
 
В подкрепяща, чиста и защитена среда ще споделим концентриран кулинарен и духовен опит, с които всеки да може да подобри начина си на живот според настоящите нужди и възможности.
 
В програмата са предвидени ежедневни йога-практики с фокус работа с лимфата, оздравителни утвърждения, дихателни практики и релаксация.
Храната е изцяло растителна (без животински продукти), приготвена на принципа на Еволюционното хранене – едновременно пречистваща и балансираща. Храненето е бавно и с осъзнаване, изразявайки по този начин фини аспекти на съществуването. Ще готвим заедно, като кулинарните ателиета ще бъдат подкрепени и с теория. 
 
Всеки ден ще има възможност за включване в планинска разходка в тишина, водени медитации и кръг на споделяне в доверие и дискретност.
 
Основните цели са:
– да се научим сами да приготвяме подхранваща и детоксикираща храна, следваща принципите на Еволюционното хранене;
– да се почувстваме подкрепени да утвърдим здравословен начин на хранене при съжителство с хора с различни от нашите навици;
– да изградим позитивни мисловни модели, които подкрепят възстановителния и оздравителен процес
– да споделяме опит в защитено пространство;
– да дадем импулс човек да се свърже с вътрешната си сила за себе изцеление и да се справи по-лесно с предизвикателствата на физическо, емоционално и ментално ниво.
 
Възможност за настаняване: Единична или двойна стая.
 
Цена: 325 лв при двойно настаняване и 375 лв при единично.
 
Цената включва настаняване, закуска, обяд, вечеря и всички необходими материали по време на събитието.
Цената НЕ включва транспорт до с. Ковачевица.
 
* При силна вътрешна потребност да участвате в събитието и невъзможност да осигурите монетарната енергия, моля, свържете се нас.
 
**С цел поддържане на чиста енергийна среда, по време на събитието не се допуска употребата на алкохол и цигари, включително извън пределите на Ведика!
 
За контакт: 
Имейл: hello@vedika-bg.com
Мобилни: 0888 277 328, 0888 174 937;
 
 
Водещи:
Теменуга Стайкова – Теджомая 
Практикува йога от 1996, последовател на Бихарската школа по йога, Индия. 
Сертифициран Сатянанда йога учител; преподава йога от 2002 г.
Има завършен Certificate Course in Yoga therapy – 2007  
Води йога-курсове включващи асани, пранаяма, йога нидра, медитация, пречистващи техники; както и индивидуални занимания с акцент йога-терапия. 
 
В йога събития и семинари, които обхващат в по-голяма дълбочина теми извън редовните практики, прилага методите на класическата йога по некласически начин, като съчетава с Активации, Енергийна Терапия, Позитивни Утвърждения и Намерения.
 
Любимите й насоки са изследване на емоциите и ума, междуличностните отношения, работа с травми, сянката, Вътрешното дете, страховете и енергийните блокажи. 
 
Преминала е обучение за йога-преподаватели подпомагащи справянето с онкологични заболявания. 
 
Самата тя не е имала онкологично заболяване. 
Има опит с жени, посещаващи редовните й йога-занимания, с рак на гърдата. 
Разчита на интуитивното си усещане да разбира нуждите на другите и качествата си на емпат в тази по-специфична сфера на работа. 
В преподавателската си практика прилага индивидуален подход, като се съобразява с нивото и състоянието на хората и адаптира програмите си в зависимост от съответните случаи.

 

Нина Пехливанова 
Напуска работата си в „матрицата“ и се отдава на служене чрез готвене. Пътят я отвежда във Ведика, където приготвя храна за множество различни събития и обучения, насочени към личностно и духовно развитие.  През последните месеци обогатява опита си в кухнята на водещ вегански ресторант в София. 
 
Вярва, че приготвянето на храна е един от най-преките начини да отдаваш любов и грижа на хората. Разбирането й за готвенето като проява на съзидание и човеколюбие наследява от майка си и бабите си. 
 
Срещата й с принципите на Еволюционното хранене и учението Космософия променят живота й съществено. Те й дават възможност да се свързва с хората на едно по-дълбоко ниво в стремеж за Единение с минералното, растителното и животинското царство. 
 
Предстоящото събитие е провокирано от вътрешен импулс за споделяне и съпреживяване на общ кулинарен и духовен път с други търсещи души.
 
Вдъхновение й дава най-близката й приятелка, която преминава успешно през рака на гърдата, което трансформира основни житейски възгледи и при двете. 
 
 
***
Примерна програма:
 
7:30 – 8:45    Йога практики
9:00 – 9:45    Закуска
10:00: 11:30   Разходка 
11:30 – 13:30 Подготовка за обяд – теория и практика
13:30 – 14:30 Обяд
14.30 – 16.00  Свободно време 
16:00- 17:00   Йога нидра, лечебен кръг на споделяне и водена медитация
17:00 – 18:30  Подготовка за вечерята  – теория и практика
18:30 – 19:15  Вечеря
19:15 – 20.00  Свободно време
20:00 – 21:30 Медитация и/или кръг на споделяне

20 март 2023
понеделник @ 8:00 am - 8:00 am

Details

  • Start:
    20 март 2023 @ 8:00 am
  • End:
    20 март 2023 @ 8:00 am
  • Event Category

Organizer

Yoga INside

Venue

No Comments

Give a Reply