Loading Events

Есенна Соната

През есента гората се обагря в жълто-червената гама и земята се покрива с цветен шумолящ килим. Горският въздух е наситен с аромат на земя и дъжд, на шума и запазили цитрусовата свежест иглолистни дървета. Паяжини проблясват в последните слънчеви лъчи, преди струите мъгла да ги заличат. Събрани на ята, прелетните птиците отлагат още малко заминаването си, за да се полюбуват на пламтящите цветове, докато кълвачът няма търпение отново да стане диригент на птичия оркестър.

Гората притихва с всеки изминал ден и ни дава възможност да синхронизираме нашия ритъм с нейния. Забавяме темпото от динамичното лято, повече слушаме, отколкото говорим, отделяме повече време на малките неща и получаваме шанс да доловим уханието, разнасящо се в зората на света!

Елате в Ковачевица, за да изживеем заедно мира и тишината, красотата и духа на живота през есента. Едва ли има по-добър начин от горското къпане, по който да установим връзката с гората и да усетим силата и въздействието й върху нас.

Програмата през октомври е посветена на животните, дърветата и лечебните растения, които през този сезон се изявяват най-силно. По време на горските престои ще участвате в упражнения от практиките за осъзнатост, както и природната педагогика, които стимулират съзнателното възприемане на гората и достигането на пълноценност в момента.

– Ще музицираме като кълвачи и ще построим горски ксилофон
– Ще се пренесем за малко в света на таралежите и ще разберем как се ориентират прилепите
– Ще станем за малко преводачи на някое дърво, а то ще ни разкаже историята си
– Ще направим горски театър и горско изкуство с пъстрите есенни материали
– Ще се заземим

И тъй като есента е преходно време водещо към зимата, ще използваме даровете на Природата и ще приготвим различни препарати, които ще ни помогнат да останем здрави и ще засилят имунитета ни през студените дни.

– Направа на Latwerge по рецепта на Hildegard von Bingen
– Храна, с която да прогоним вирусите (супа с канела от КМ и др.)
– Преработване на шипки и червен глог
– Масло за втриване с етерични масла против или по време на настинки
– Изготвяне на капки за нос
– Балсам от ангелика при хрема

Намалете темпото, дишайте дълбоко, успокойте се…

В семинара ще ви водят:

Лора Николова – природен и билков педагог. Тя провежда живи събития с възрастни и деца в Природата и организира билкови семинари и работилници, както на живо, така и онлайн. Тя възприема растенията като одухотворени същества, които според своята същност имат различно влияние върху нас хората. Нейният подход е да учи хората как да подпомагат здравето си, отколкото да се борят с болестите, така че да подобрят начина си на живот, за да не се разболяват в бъдеще. Тя е възпитаник на немската школа по натуропатия/ фитотерапия и е сертифициран природен педагог.

Юлия Савова – дългогодишен йога-преподавател, с подчертан интерес към енергийните процеси на Земята в момента, разкриващи нови хоризонти за връзка с растенията и фините аспекти на живота.

Стойност на обмена:

305 лв /при настаняване в двойна стая със самостоятелни баня и wc/, или 350 лв в единична стая.

Същия включва настаняване, здравословна храна и всички практики, лекции и работилници.

Записването за семинара се извършва със заплащане на авансова сума от 150 лв. по банков път на името на

ЕТ Йога Лайф, BG97STSA93000019705252, ДСК БАНК
ОСНОВАНИЕ: Ритрийт Есенна Соната

За контакт с нас:

0876 17 91 97 – Лора
0889 66 77 80 – Юлия

 

19 октомври 2023
четвъртък @ 5:00 pm - 10:30 am

Details

  • Start:
    19 октомври 2023 @ 5:00 pm
  • End:
    22 октомври 2023 @ 10:30 am
  • Event Category

Organizer

Лора Николова @ Небесно синьо

Venue

Център Ведика

Kovachevitsa, Blagoevgrad 2969

+ Google Map

No Comments

Give a Reply