Дух и Природа

Център Ведика се намира в архитектурния резерват с. Ковачевица, Югозападни Родопи, известен с каменните си къщи от камък и дърво, с уникална архитектура, наподобяваща тази в Хималаите. Състои се от двуетажна сграда, естествено вписана в планинския пейзаж, заобиколена от вековна гора и красиви поляни.

Ведика е специално създаден за провеждането на изнесени обучения, лагери и семинари, с цел личностно развитие, като предлага възможност за пълно откъсване от градската среда. Естественият контакт с природата, тишината, и чистият планински въздух, помагат на посетителите да прекарат пълноценно времето си тук, независимо дали са дошли на йога-ваканция или обучение.

Центърът разполага с просторна йога-зала (80 м2), с гледка към планината, която пречиства и успокоява сетивата. Професионално оборудваната кухня е подходяща за приготвяне на всякакъв вид здравословни храни. A непосредствената близост с планината, предлага многобройни възможности за разходки и преходи в околността.

Центърът е уникален и с подходящите условия, които предлага за провеждане на мероприятия на ашрамски принцип, при който участниците споделят общо пространство, с цел сплотяване, интроспекция и духовно израстване.

Вдъхновението на Ведика

Основател на центъра е Юлия Савова – йога-преподавател с дългогодишна практика, и съ-основател на Българско Йога Общество Дивали – гр. София.

Център Ведика е създаден в отговор на потребността на хората в града от подходящо място, на което могат да прояснят съзнанието си и да се свържат със себе си. Юлия дълбоко вярва в силата на човешкия дух и способността на всяка индивидуална същност да участва в сътворяването на новата реалност – основана на взаимна подкрепа, толерантност и добронамереност.

Един от основните принципи на Юлия е, че за да постигнем мир в глобален план, необходимо е да го постигнем първо в себе си. Център Ведика помага на устремените в тази посока, предлагайки им подходящи условия за тяхното самоусъвършенстване.

Сред вдъхновенията на Юлия са Йога-психологията, Ведическата култура, Медитацията и Звукотерапията – различни пътища, водещи към пречистване и по-високо ниво на съзнание, което е предпоставка за едно по-хармонично и удовлетворено съществуване. Към настоящия момент най-актуална за нея е Космическата философия Космософия, която разгръща още повече съзнанието и помага да възприемем живота в много по-задълбочен аспект. Юлия с готовност споделя знанията си с проявяващите интерес към тези теми.

Харесвате Ведика и имате въпрос?